Financieel veilig ouder worden

Financiële uitbuiting bij ouderen is een complex probleem. Om dit goed te kunnen herkennen en aan te pakken, heb je kennis nodig bij de professionals. Ook bewustwording van het probleem is een belangrijke factor. We willen dat alle inwoners van de regio Zuid-Holland-zuid financieel veilig oud kunnen worden en de juiste hulp krijgen, mocht dit nodig zijn.  Dit is de reden geweest om in Zuid-Holland-zuid een Regionale alliantie op te richten bestaande uit diverse beroepsgroepen die te maken hebben met ouderen. Door samen te werken, te leren van elkaars kennis en ervaringen ontstaat meer bewustwording en deskundigheid over financieel misbruik en wat je kunt adviseren of doen om het te voorkomen

De kopgroep van Regionale Alliantie Zuid-Holland-Zuid bestaat uit: Veilig Thuis Zuid-Holland-Zuid, Rabobank, Eko Notaris, BBKN, , Diverz, Welzijnswerk Sliedrecht, Politie eenheid Rotterdam,  Gemeente Dordecht,  Mentorschap Rotterdam, Notaris Nonhebel, De Mediation Coöperatie.

De regionale alliantie organiseert bijeenkomsten voor professionals en probeert op deze manier op lokaal niveau, dus binnen de 10 gemeenten, lokale initiatieven te ondersteunen zodat vooral lokaal allianties ontstaan. De bijeenkomsten hebben tot doel de kennis te vergroten en het netwerk van (lokale) professionals te versterken.

De bedoeling is dat de lokale allianties bijeenkomsten gaan organiseren voor inwoners van de betreffende gemeenten. Deze bijeenkomsten hebben een informatief karakter met zowel aandacht voor preventie als interventie.

Contactformulier


Onze (netwerk)partners

ZHZ.jpg